Още един голям удар за Майкрософт – General Electric се обърна към Apple

0
32

Преди известно време от Майкрософт обявиха намеренията си, че повече няма да правят инвестиции в мобилната си платформа, що се отнася до крйните потребители, и че ще обърнат внимание само на корпоративните клиенти.

Подобен ход обаче изглежда не е бил правилен, защото редица големи и не чак толкова големи компании се оттеглиха от тяхната платформа, въпреки че са от корпоративния сегмент.

Сега излезе информация, че наскоро от General Electric са последвали наскоро оттеглилите се Delta Air Lines, които също се оттеглиха наскоро, и ще заменят продуктите на Майкрософт с тези на Apple.

От компанията са подписали договор за партньорство с Apple, с който да донесат индустриалния софтуер Predix при iOS, за устройствата iPhone и iPad.

В официален анонс се разбира, че от General Electric имат намерение миграцията да се извърши за абсолютно всичките им служители.

Predix SDK ще бъде наличен за сваляне само след четири дни – на 26-и октомври 2017-а година, като ще даде на разработчиците възможността да създават мощни приложения за индустрията, които ще се възползват от преимуществото на Predix.

Служителите на General Electric към момента наброяват 330 000 човека.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ubuntu 17.04 "Zesty Zapus" вече е тук. Линкове за сваляне