Още една крачка към евтини SSD – Тошиба предлага нов евтин, бърз и издържлив модел

0
83
Още една крачка към евтини SSD - Тошиба предлага нов евтин


Новият модел OCZ TL100 предлага много добро качество и бързодействие за цената си и хвърля ръкавицата към другите производители.

Тошиба извадиха ново оръжие в борбата за предоставяне на все по-евтини SSD дискове.

Новият модел OCZ TL100 идва в два варианта от 120 и 240GB и предоставя достатъчно добри скорости за SSD от бюджетния клас – скорост на четене от 550MB/s, а на запис 530MB/s. От Тошиба посочват read/write стойности от 85,000 при 4KiB, QD32 и 80,000 IOPS.

OCZ TL100 има гаранция от три години като животът му е гарантиран с 30TB през тези три години за 120-гигабайтовия вариант, а за 240-гигабайтовия количеството информация набъбва до 60TB. Разделено по дни това означава респективно по 27GB за по-малкия модел и 54GB за по-големия му събрат.

Alex Mei вицепрезидент Consumer SSDs & Storage Outbound Marketing към Тошиба Америка, казва:

„Серията Тошиба OCZ TL100 SATA SSD показва, че ниската себестойност не означава непременно компромис, който трябва да направят потребителите относно качеството и бързодействието. С ниската си стойност TL100 може да предостави ъпгрейд на поносима цена за домашните и офис потребители, като по-този начин повече хора се възползват от бързината на SSD технологията.“

От Тошиба също така предоставят и софтуер за управление на новата серия SSD дискове, с който потребителите могат да наблюдават състоянието на устройството в реално време, статуса на системата, да се оптимизира представянето и да се получават обновявания на фърмуера.

Но, разбира се, най-привлекателният фактор си остава цената, а тя е $45 за 120GB варианта и $68 за 240GB. Както вече споменахме, от Тошиба дават три години гаранция и за двата модела, като те са включени в разширената им поддръжка, което означава, че при евентуален проблем новият SSD ще пътува към вас още на следващия работен ден, заедно с предварително платена полица за връщането на дефектиралото устройство.

Прочетете още:  Skype-on-Linux премина от алфа в бета стадий
0/5 (0 Reviews)