Още едно приложение напуска Windows Phone

0
32
Майкрософт най-сетне признаха


Още едно приложение напусна Windows Phone и този път това е Zendesk. Потребителите биват съветвани да преминат към Android или iOS.

Ако използвате Windows Phone вече трябва да сте свикнали с факта, че все повече разработчици и приложения напускат платформата, която постоянно бележи спад в потреблението, а от Майкрософт не правят нищо по въпроса.

Ето, че сега Zendesk маха за довиждане на Windows Phone, след като анонсът за напускането на платформата беше направен през 2016-та година. Разработчиците съветват потребителите да преминат към Android или iOS.

Те обясняват, че алтернативите към момента вече са iOS, Android и уеб браузърите, защото приложението от 5-ти април няма да е налично повече за Windows Phone, като поддръжката също ще бъде спряна.

Причината тук отново е ясна и това е малкият пазарен дял, който има мобилната платформа на Майкрософт. Постоянно спадащото потребление и намаляващата потребителска база са убедили Zendesk да предприемат този ход, като те вече не виждат смисъл да бъдат заедно с Windows.

От Zendesk обясняват, че приложението постоянно получава нови функции и обновления, но за съжаление Windows Phone има толкова нисък пазарен дял и малък брой потребители, че усилията по поддръжката на приложението не си заслужават.

Пазарният дял на Windows Phone е изключително нисък, като последните данни сочат, че той е едва 0.3%, докато в същото време Android се радва на 85%, следван от iOS с 14%.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт: Не, Linux потребители, не ви наказваме за това, че не използвате Windows