Основателят на Wayland отиде да работи в Google

0
26
Основателят на Wayland отиде да работи в Google


Основателят на Wayland Kristian Høgsberg, който е и дългогодишен графичен разработчик за Linux, напусна миналата седмица мястото си в Intel.

Според акаунта му в LinkedIn става ясно, че той е напуснал, за да отиде в Google, като софтуерен инженер в района на Portland.

Засега няма повече информация, но за всички ще бъде интересно да се разбере по какво точно ще работи Kristian Høgsberg там. Android използва SurfaceFlinger, а не Wayland. ChromeOS използва Freon и Aura и мениджърът за прозорци Ash. Може би Google са решили да използват Wayland?

В последно време при работата си в Intel Høgsberg не се занимаваше с Wayland и сега ще е интересно да се види дали Android или ChromeOS няма да дадат сигнали през следващите месеци, че започват да използват именно Wayland.

Разбира се, напълно е възможно Kristian Høgsberg да работи по съвсем други графични проекти в Google, но като се имат предвид неговите способности, основател на Wayland, AIGLX и DRI2, ще е интересно да се види с какво всъщност се е заел този път.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Сгъваемият телефон на Samsung Galaxy Fold страда от най-очевидния проблем - чупи му се дисплеят (видео)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments