От AMD обявиха, че Ryzen няма проблеми с Windows 10

0
22
Излезе Linux драйвърът за AMD AMDVLK 2019.Q2.2. Носи подобрения в производителността


Някои потребители вече се оплакаха от по-ниска производителност на новите процесори на AMD Ryzen при Windows 10, като за причина се посочва thread scheduling.

Изглежда, че според някои потребители новите процесори AMD Ryzen имат проблеми с Windows 10, но от компанията категорично отричат това и смятат,че всичко работи както трябва.

„Към момента считаме, че няма проблеми с scheduler и логическото и физическото управление на архитектурата“, казват от AMD.

Според тях проблемът е в това, че потребителите са използвали стари билдове и ги приканват да обновят до последна версия на Windows 10. Според техни проучвания проблемът се крие в Sysinternals Coreinfo.

От компанията обясняват, че са изследвали топологията на Sysinternals Coreinfo и след прегледа на логовете са установили, че стара версия на приложението е причина за неверните топологични данни, за които е било съобщено в медиите. Според AMD Coreinfo версия 3.31 или по-нова ще даде коректни резултати.

Появиха се и спекулации, според които AMD Ryzen се представя различно при Windows 7 и Windows 10, но от AMD твърдят, че няма разлика в представянето, а ако все пак има някакво, то това е причинено от разликите в архитектурите на двете операционни системи.

От AMD обещават, че за в бъдеще ще продължат да работят усилено за подобряването на представянето на процесорите си от седмо поколение при операционните системи на Майкрософт.

„Вече сме намерили някои малки промени, които могат да се извършат и ще доведат до подобрено бързодействие при някои приложения. Вярваме, че това ще бъдат ползотворни оптимизации за текущи и бъдещи приложения,“ казват още от AMD.

Прочетете още:  Ubuntu 17.04 излиза на 13-ти април 2017-та година

Те също така коментираха и появилите се слухове, че SMT (Simultaneous Multi-Threading) може да доведе до по-ниски резултати при някои игри, като опровергават и тази информация. Според тях засега се виждат само позитиви от технологията, а в най-лошия случай не се забелязва разлика.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments