От AMD пуснаха 7-нанометровата Radeon VII в Индия за INR 54,990

0
30
От AMD пуснаха 7-нанометровата Radeon VII в Индия за INR 54

Едно от големите събития на CES 2019 бе обявяването на първата в света 7-нанометрова видео карта на AMD, носеща името Radeon VII, която също получава и поддръжка за Linux още на ден първи. Сега производителят обяви наличността на видео картата в Индия, където тя вече се предлага на цена от INR 54,990 или около $730.

AMD Radeon VII е видео карта, базирана на Vega архитектурата и е насочена към групата от потребители, които имат нужда от висока мощност за 3D рендиране и при приложения, изискващи висока изчислителна мощ. В сравнение с предшественика си Radeon RX Vega 64 новата видео карта на AMD носи със себе си двойно количество памет и двойно повече пропускливост на паметта.

AMD Radeon VII е позиционирана да си съперничи директно с NVIDIA RTX 2080 и според AMD ще предостави 25% по-голямо бързодействие спрямо Vega 64 като в същото време ще използва същото количество енергия. Производителят обещава 35% подобрение при играта Battlefield V и 42% при играта Strange Brigade спрямо предшественика си.

Radeon VII идва с 16GB HMB2 памет, скорост на шината от 1TB/sec и 4096-битов интерфейс на паметта. От AMD предоставят и три от най-желаните игрови заглавия за 2019-а година – Devil May Cry 5, The Division 2 и Resident Evil 2, които потребителите ще получат при покупка на видео картата.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Samsung ще произведат 1 млн. броя от сгъваемия си смартфон