От Apple може да премахнат Lightning порта при iPhone

0
52
От Apple може да премахнат Lightning порта при iPhone

Apple обмислят възможността за премахване на Lightning порта, за да осигурят на потребителите 100% безжичен iPhone.

Нова информация, изнесена от известния iPhone анализатор Ming-Chi Kuo, който говори пред инвеститорите събуди интереса на потребителите. Според него, от Apple може да премахнат Lightning порта от iPhone през 2021-а година, осигурявайки 100% безжична свързаност.

За съжаление на някои обаче това ще важи само за един модел на iPhone и това най-вероятно ще е най-скъпият.

Kuo разкри и друга интересна информация около новите iPhone модели през 2020-а година, които според него ще са пет на брой, а четири от тях ще бъдат с OLED дисплей. От Apple ще пуснат два 6.7-инчови модела, един 6.1-инчов и един по-малък – 5.4-инчов.

Петият модел ще бъде iPhone SE 2, който ще излезе през първата половина на 2020-а година и ще бъде с 4.7-инчов LED дисплей. Интересна особеност е, че всички модели ще предоставят 5G свързаност.

От Apple може да премахнат Lightning порта при iPhoneKuo споменава, че има голяма вероятност от Apple да пуснат и iPhone SE 2 Plus през 2021-а година, като моделът ще бъде с TouchID за удостоверяване на самоличността, а не FaceID.

Засега не се обсъждат цени за новите модели, но наличността на пет модела предполага желанието на Apple да предоставят смартфони във всички сегменти, от бюджетния до високия клас.

Информацията, изнесена от Kuo може да бъде разглеждана като надеждна, защото анализите му обикновеноса точни, а информацията си черпи от вътрешни източници, които имат наблюдение върху снабдителната верига на Apple.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Майкрософт обявиха награда от $100 хил. за хакването на техния Linux