От Apple намаляват производството на iPhone 7 заради ниски продажби

0
33
От Apple намаляват производството на iPhone 7 заради ниски продажби


Според нови данни от Apple ще намалят продукцията на iPhone 7 с 10%, като причината са по-ниските продажби от очакваното.

iPhone 7 беше пуснат на пазара през есента с много реклама и фанфари, но липсата на иновации в новия модел и прекалено голямата му сходност с предишния, очевидно намаляват продажбите, защото сега от Купертино се готвят да намалят продукцията на новия си продукт.

Според японците от [url=http://asia.nikkei.com/Business/Compani … duction-10“ target=“_blank“ rel=“nofollow]Nikkei[/url] от Apple планират намаляване на продукцията на iPhone 7 с 10% за първата четвъртина на 2017-та година, защото стандартният и Plus моделът се продават по-малко от очакваното.

Изненадващ факт е, че по-скъпият Plus модел има повече продажби от стандартния, отбелязват от Nikkei, но все пак и неговите продажби са под очакваните. При него обаче причината е друга.

В момента има недостиг на камерни сензори и това удря продажбите на iPhone Plus, защото той използва система с две камери, за която трябват две лещи и от Apple не могат да сглобят достатъчно бройки, за да отговорят на търсенето на пазара.

От Apple още не са потвърдили тези данни, но намаляването на продукцията не е изненада за никого, след като това вече един път се случи през септември, когато причината беше в останали наличности на iPhone 6s. Същият източник твърди, че на Apple им се е наложило да намалят продукцията iPhone 7 с 20% точно преди официалното му излизане, като причината отново е била голяма наличност от iPhone 6s на пазара.

Като проблем се явява и това, че iPhone 7 изглежда по почти същия начин като предшественика си, а в същото време бива и критикуван за различни неща, като например премахването на 3.5-милиметровия жак. Всичко това се отразява на продажбите, а на Apple им остава да се надяват на по-високи продажби на следващия модел, когато ще отбелязват 10 годишнината на iPhone.

Прочетете още:  Излезе Mesa 18.0.4 с редица подобрения

Слухове твърдят, че моделът на iPhone, който ще излезе през 2017-та година ще е с множество подобрения, нови функции, OLED дисплей, дизайн без безели, безжично зареждане и др.

0/5 (0 Reviews)