От Apple уверяват, че iPhone не шпионира потребителите

0
48
iPhone iOS

В писмо до властите на САЩ от Apple уверяват, че iPhone не шпионира потребителите си. Това изявление е провокирано от действията на представителите на властта Марша Блекбърн, Грег Харпър, Робърт Лата и Грег Лоудън, които са изказали съмнения относно готовността на устройствата за гласови команди като Hey, Siri и OK, Google и са изискали обяснения от компаниите Apple и Alphabet (дъщерна фирма на Google) съобщават от Ройтерс.

Представителите на властта са разтревожени, че очакването за гласови команди на iPhone смартфоните може да бъде използвано за записване на аудио данни и по този начин от Apple да шпионират потребителите си без тяхното знание и съответно без тяхното съгласие.

От Apple обаче отричат категорично и въпреки че iPhone очаква гласови команди, никакво аудио не се записва и подчертават, че изискват от потребителите специално разрешение за достъп до микрофона и всяко едно приложение, което го използва трябва задължително да показва икона, която да е видима и да уведомява потребителя.

Въпреки това обаче от Apple се застраховат и казват, че не могат да контролират действията на разработчиците на приложения от трети страни. Компанията не ги наблюдава и не може да ги наблюдава, като не им пречи по никакъв начин да споделят евентуално събраната информация, както и компанията не може да следи дали те спазват договорката или закона.

Към момента не се споменава какъв е отговорът на Alphabet и дали въобще има такъв.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Старите приставки за Firefox скоро ще спрат да работят