От Canonical искат от потребителите да гласуват за приложенията по подразбиране при Ubuntu 18.04 LTS

0
22
Ubuntu


Разработчиците от Canonical се допитват до потребителите за тяхното мнение кои приложения трябва да фигурират по подразбиране при Ubuntu 18.04 LTS.

След като от Canonical обявиха, че считано от изданието Ubuntu 18.04, изоставят Unity и се връщат на GNOME, сега те преценяват и кои приложения да бъдат предварително инсталирани по подразбиране в предстоящото издание.

„С преминаването от Unity към GNOME ние също така преглеждаме някои приложения, които да бъдат предоставени по подразбиране в Ubuntu. Търсим мнението на потребителите за техните любими Linux приложения,“ пише Dustin Kirkland

Ако харесвате определен браузър, приложение за преглеждане на снимки, видео и аудио плейър, програма за запис на десктоп или офис пакет, то вие можете да изразите мнението си, за да могат разработчиците да ви чуят.

„Вашето мнение има значение! Има стотици софтуерни инженери и дизайнери, които работят за вас и за това Ubuntu да продължи да бъде невероятен!“

Потребителите биват питани за основен текстови редактор, уеб браузър, мейл клиент, терминал, IDE, файлов мениджър, IRC или друг тип клиент за съобщения, PDF четец, офис пакет, музикален и видео плейър, приложение за преглеждане на снимки, календар и приложение за записване на видео от десктопа.

Трябва да се има предвид, че потребителите могат да дават по няколко програми за различните категории, като няма ограничение за това дали програмата е с отворен или датворен код.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Започна разработката на Xfce 4.16. Идва през 2020-а година