От Canonical ще работят за по-бързо стартиране на Ubuntu

0
44
Ubuntu

Ако не сте доволни от скоростта, с която Ubuntu се стартира, може би е дошъл краят на вашите неприятности. След близо десет години, когато си поставиха за цел да свалят времето за стартиране под 10 секунди, от Canonical отново се концентрират върху бързото стартиране на своята Linux дистрибуция.

В блог пост Will Cooke съобщава, че усилията ще бъдат насочени към следващото издание Ubuntu 18.04 LTS „Bionic Beaver“. Те вече са започнали да изследват скоростта на стартиране и използват функционалността на systemd за създаване на профили. Това ще помогне на екипа да открие компонентите и причините, които забавят стартирането и ще им даде възможност да направят Ubuntu 18.04 да се стартира възможно най-бързо.

Допълнително Cooke споменава за поправени различни проблеми при Wayland, актуализации по основната тема, отстранени проблеми при Network Manager, работи се по кръпка за udisks да се скрият Snaps пакетите от приложения като Disks на GNOME, отстранен е бъг, при който имената на прозорците не са подравнени правилно, издадена е нова версия на Cups-filters 1.19.0 и др.

Пълна информация можете да получите от официалния блог пост.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Съобщенията на десетки хиляди Facebook потребители се продават в интернет