От Dell работят по мистериозното ARM Windows 10 устройство с два дисплея

0
22
От Dell работят по мистериозното ARM Windows 10 устройство с два дисплея

Снимка: Handmade

В последно време доста се шуми около мистериозното ARM Windows 10 устройство на Майкрософт, за което се вярва, че ще бъде с два дисплея, но днес излезе нова информация, която сочи, че въпреки че не беше в списъка с производителите, изглежда, че и също Dell ще го предоставят на пазара.

За излизането на Windows 10 при ARM от Майкрософт си сътрудничат с големи компании като ASUS, HP и Lenovo, с единствената цел да се създаде нова категория устройства – Always Connected Devices. Тези устройства ще бъдат с ARM процесори на Qualcomm, в частност Qualcomm Snapdragon 850. Сега обаче има сигнали, че големите OEM партньори в тази насока стават четирима с присъединяването на Dell.

От Windows Latest съобщават, че са забелязали, че Майкрософт ентусиаста WalkingCat е публикувал демо версия на програма, която симулира устройството с два дисплея, разработвано от Dell. Името на програмата е „Dell Januss Prototype 2“, от което става ясно, че кодовото наименование на устройството е Januss. Изборът на име е доста оригинален, имайки предвид факта, че римският бог Янус е с две лица, олицетворяващ двата дисплея на новото устройство.

От winfuture.de пък са попаднали на документация, която също описва Windows 10 on Arm устройство, разработвано от Dell, и отново с име Januss. Според тяхната информация Januss се изработва от Compal, които са ODM партньори на Dell. В устройството ще намерят място компоненти като жироскоп и акселерометър, което сочи вероятността то да е таблет или телефон, но не и ноутбуук. Засега обаче не се знае точно какъв форм фактор ще използва Januss.

Прочетете още:  Сгъваемият телефон на Samsung Galaxy Fold официално е тук
0/5 (0 Reviews)