От Facebook работят по собствена криптовалута

0
34
От Facebook работят по собствена криптовалута

Интересът към криптовалутата през последните години се повишава постоянно и все повече компании се обръщат към блокчеин технологиите. Слухове показват, че последната такава компания е не кой да е, а Facebook. Според информация, изнесена от Cheddar, социалната платформа има планове за разработването на своя собствена криптовалута. Засега не е ясно как ще се казва валутата, но е лесно да предположим, че то ще е Facecoin или нещо подобно.

Имайки своя собствена криптовалута, Facebook може значително да улесни вътрешните плащания в социалната платформа и това ще доведе до значителни промени при Facebook Marketplace. Потребителите ще могат много по-лесно и по-безопасно да извършват транзакции при покупко-продажби в магазина на Facebook, а запознатите с вътрешните дела на компанията твърдят, че те са много сериозни в начинанието за разработване на собствена криптовалута, както и в разработването на token-базирана дигитална валута в други области на социалната мрежа.

Блокчеин технологията може да бъде използвана не само за криптовалута, където тя е най-известна, но може да бъде използвана и за съхранение и разпространение на важна информация, която да е защитена на много по-високо ниво, като това също може да се превърне в част от мерките за връщане на доверието на потребителте след скандала с Cambridge Analytica.

Засега от Facebook не казват нищо по въпроса, но техен говорител признава пред The Verge, че от компанията усилено търсят най-различни приложения на блокчеин технологията и дори има създаден малък екип от специалисти за целта. „Към момента нямаме какво да кажем повече по въпроса„, завършва говорителят.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Изтекли в мрежата Windows NSA уязвимости са модифицирани така, че могат да ударят всяка версия от Windows 2000 насам