От Facebook са дали специален достъп до потребителска информация на избрани компании, включително и телефонни номера

0
32
От Facebook са дали специален достъп до потребителска информация на избрани компании

Изглежда още дълго време ще разкриваме неадекватното управление на потребителската информация от Facebook. След скандала с Cambridge Analytica станаха известни доста шокиращи факти, като най-пресните примери са споделянето на лична потребителска информация с компании като Microsft, Apple и Amazon и дори с китайски фирми, сред които Lenovo и Huawei.

Сега, нова информация, изнесена от The Wall Street Journal сочи, че социалната платформа е осигурила специален достъп до потребителска информация на избрани компании, сред които се открояват Nissan Motors и Кралската банка на Канада.

Тези избрани партньори получават персонална потребителска информация, която включва дори телефонни номера и информация за приятелите ви и всичко това се използва както за предлагане на реклами, така и за други цели, които не се упоменават. Данните за приятелите се споделя под формата на метрична единица, която е наречена „friend link“ и предоставя данни за това колко сте близки с тях и с други хора в платформата.

От Facebook признават официално за това, но се оказва, че компаниите са с много по-голям брой, отколкото се споменава в признанието. Тези компании могат да бъдат добавени към списъка с 60 партньора, с които се споделя информация, за който писахме по-рано. От Facebook твърдят, че са предоставили подобен достъп, за да подобрят преживяването на потребителите, за изпробването на нови функции, а също така и за предоставянето на нови продукти на пазара.

Изглежда, че от Facebook не зачитат по никакъв начин неприкосновеноста на личните данни на потребителите си, въпреки всички изявления по този въпрос, които твърдят точно обратното. С всеки изминал ден се намират все по-нови и нови нарушения, но изглежда и това не е достатъчно, за да накара хората да се отдръпнат от социалната платформа.

Прочетете още:  Откриха нова версия на Troldesh Ransomware
0/5 (0 Reviews)