От Fedora започват инициатива за намаляване размера на пакетите

0
64
Fedora

Разработчиците на Fedora създават специален екип за намаляване на размера на пакетите при дистрибуцията.

Linux дистрибуцията Fedora е известна със своите иновации и интересни проекти и ето, че сега не изменят на стила си, създавайки специален „Minimization Team“, чиято главна задача е да намалява размера на пакетите в дистрибуцията.

Създаването на проекта би трябвало да доведе до по-малки контейнери, елиминиране на ненужни пакетни зависимости и изчистване на следите от закърпвания, ако е имало такива.

Работата на екипа ще се състои в анализиране на пакетните зависимости и при възможност ще ги отстраняват, създавайки модулни потоци с по-малки по размер пакети, като премахната документация например.

От „Minimization Team“ ще работят в тясно сътрудничество с разработчиците от Fedora, ще разработват инструменти и услуги, ще издават доклади, които ще показват статуса на Fedora екосистемата и за това как тя стои в сравнение с други екосистеми.

Основната цел е създаването на среда, в която ще е лесно за разработчиците на Fedora да пазят малки размерите в течение на времето и това няма да е нещо еднократно, а ще се превърне в постоянна тенденция.

Повече подробности можете да научите от подробния екшън план в официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Ubuntu ще инсталира сам необходимите VMware компоненти