От Intel добавят подобрения и още работа по Icelake поддръжката при Linux Kernel 4.19

0
897
Чип може да спре епилептичните припадъци

От Intel, в лицето на Rodrigo Vivi, изпратиха поредния пакет от поправки и подобрения за Linux Kernel 4.19, в които са включени различни подобрения на Intel i915 DRM видео драйвъра и продължаваща работа по поддръжката на Icelake. Започва подготовката за поддръжка на full-ppgtt при старите поколения видео карти на Intel и се добавят подобрения при рестартирането на графичния процесор.

Работата по Icelake включва управление на смущенията на дисплея, 10-bit HDMI поддръжка, започване на добавянето на TBT PLL, избиране на DDI HDMK нивото, добавяне на DP_AUX_E поддръжка, поправки за GMBUS GPIO.

Добавени са различни GEM подобрения и различни поправки като преработка на GuC лог механизмите, вертекс поправка при Gen 9 видео картите, поправка за OA perf, поправене е проблемът при който системата продължава да се опитва да рестартира графичния процесор след като не е успяла, поправка при KBL и др.

От Intel ще продължават да изпращат нови подобрения докато бъде затворен DRM-Next прозорецът след месец, така че се очакват още подобрения. За някои потребители е интересно как върви работата по Icelake, въпреки че те ще излязат след около година, но от Intel подготвят почвата още отсега, за да може Linux потребителите да имат пълна поддръжка с всички налични функции при излизането на тези процесори от 11-о поколение.

Повече можете да видите тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе NixOS 20.03 „Markhor“