От Intel пускат сканиране за вируси с видео картата. Windows ще първата операционна система, която ще се възползва от нея

0
17
Чип може да спре епилептичните припадъци

От Intel съобщиха, че пускат нова технология за сканиране на вируси Accelerated Memory Scanning, при която ще се използва изчислителната мощ на графичния процесор, а първата операционна система, която ще се възползва от нея логично е Windows.

Новата технология има големи предимства пред обикновеното сканиране, при което се използва процесорът на машината. С Accelerated Memory Scanning се очаква спад на натоварването на процесора от 20% на 2%, което ще доведе до по-малък удар върху производителността като цяло, а също така и до по-бързи времена за сканиране.

Новата технология ще бъде имплементирана в Windows Defender енджина Advanced Threat Protection на Windows 10 и ще се предлага като част от Windows в неговите бизнес версии. От Intel обявиха и още една технология с името Advanced Platform Telemetry, а от Cisco ще бъдат първите, които ще я имплементират в тяхната Cisco Tetration платформа.

Advanced Platform Telemetry използва телеметрия и изкуствен интелект и от Intel казват, че благодарение на нея се очаква голямо покачване в производителността. Тази технология би трябвало да блокира сложните зловредни атаки, малуер, червеи, вируси и пр. и да намали драстично фалшивите тревоги.

Изглежда производителят на чипове Intel обръщат все по-голямо внимание върху сигурността след проблемите с Meltdown и Spectre и обещават, че в новите им процесори няма да има подобни проблеми. Освен това те ще притежават и допълнителни напреднали технологии, които ще повишат допълнително тяхната сигурност.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Xfce Session Manager вече е с нова версия, портнат към GTK3
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments