От Intel работят по сгъваем Surface смартфон

0
48
От Intel работят по сгъваем Surface смартфон

В последно време няма многи новини около Surface смартфоните на Майкрософт, ако изключим факта, че наскоро в интернет изтекоха Windows 10 билдове за сгъваеми телефони. Билдовете бяха забелязани от сайта BuildFeed, който следи изкъсо Insider билдовете на компанията от Редмънд. Името на изтеклия билд е 10.0.18313.1004 (rs_shell_devices_foldables.190111-1800) и е част от разработката на Windows 10 19H1.

След като от Samsung обявиха плановете си за своя сгъваем смартфон, който се очаква тази година, а след това се разбра, че възнамеряват да произведат 1 милион бройки от него, сега изглежда, че и от Intel искат да произведат сгъваем смартфон, който е като излязал от научно-фантастичен филм.

От компанията са внесли свой патент още през 2017-а година, от който се вижда, че устройството представлява нещо като таблет, който може да бъде сгънат цели три пъти и се превръща в нормален смартфон.

От Intel работят по сгъваем Surface смартфон 7

Устройството е забелязано от LetsGoDigital и от тях разбираме, че сгъваемият смартфон на Intel ще е по-малък от този, който видяхме в ръцете на изпълнителния директор на Xiaomi Lin Bin.

Следвайки скиците от патента от LetsGoDigital са си направили труда да създадат 3D изображения на сгъваемия телефон на Intel, от които разбираме, че тяхното предположение е, че смартфонът ще използва Windows 10.

От Intel работят по сгъваем Surface смартфон 8
От Intel работят по сгъваем Surface смартфон 9

Това не е първата заигравка на Intel на фронта на сгъваемите телефони. Още през 2018-а година на ComputeX 2018 от компанията показаха два прототипа със сгъваеми дисплеи като част от техния Tiger Rapids проект.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux deepin 15.10 ще накара много Windows и macOS потребители да завиждат (видео)