От Майкрософт не могат да се справят с проблемите с аудиото при Windows 10

0
54
Windows bugs

Въпреки че Windows 10 version 1809 October Update беше забавен значително поради различни проблеми, включително и проблеми със звука, изглежда именно аудио проблемите все още не са поправени и докладите от различни потребители продължават да валят отвсякъде. Към момента никакви познати начини за поправянето им не работят, а от Майкрософт изглежда не знаят как да се справят със сериозните проблеми.

Проблемите със звука започнаха още с идването на Windows 10 version 1803 April 2018 Update, но въпреки това разочарованите потребители към момента не са получили официален отговор от Майкрософт кога може да се очаква тяхното отстраняване или поне прогреса на работа по тях. Интересното тук е, че от компанията така и не са успели да ги поправят дори и с второто преиздаване на октомврийския ъпдейт, а всички потребители очакваха именно това.

В повечето случаи проблемите с повредено аудио идват от драйвъри и от Майкрософт публикуваха няколко начина, които биха могли да помогнат, но се оказа, че те не помагат по никакъв начин. Като единствено решение се очертава връщането към по-стара версия на аудио драйвърите, но и това помага много рядко и е въпрос на шанс.

Проблемите със звука се изразяват в размазан и изкривен звук, липса на звук, забранени аудио устройства, пукане и пр.

Сега същите проблеми продължават и при Windows 10 version 1809 October Update, където всички очакваха те да бъдат поправени. Потребители в Reddit продължават да се оплакват от развалено аудио, въпреки идването на новия ъпдейт, с който те са се надявали, че всичко най-сетне ще бъде наред.

Прочетете още:  Майкрософт анонсира нов проект за Linux ядрото

Потребителите не се оплакват само в Reddit, но и във Feedback Hub на Майкрософт и навсякъде в мрежата. Броят на докладите постоянно расте, все повече потребители биват засегнати, а от Майкрософт за момента не намират никакъв начин да се справят със сериозния проблем, което беше предвидено преди известно време от различни специалисти, когато компанията от Редмънд обявиха, че възнамеряват да издават големите ъпдейти в определен срок.

Още тогава беше очертана картината, която се случва в момента. Това не беше трудно да се предвиди, защото дори когато от Майкрософт не си поставяха никакви срокове за издаване на сервизните пакети, операционната им система беше пълна с бъгове.

Сега, когато трябва да се съобразяват и със срокове много неща биват публикувани без достатъчно тестване или въобще с липсата на такова и резултатът е налице. Ще бъде интересно да се види кога ще дойде моментът, в който от Майкрософт ще се откажат от този модел заимстван от Linux, защото е повече от очевидно, че не могат да се справят с него.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments