От Майкрософт обещават ъпдейтите при Windows 10 да пречат по-малко

0
26
Windows 10


От Майкрософт обещават ъпдейтите при Windows 10 да пречат по-малко с анонсирането на серия от промени в тази насока.

Подобренията за Windows Update би трябвало да направят целия процес по ъпдейтването на операционната система Windows 10 по-гладък и да намалят времето, в което потребителите не могат да използват компютрите си.

Ъпдейтването на операционната система е процес, който е разделен на онлайн и офлайн фази. Онлайн етапът е този, който показва прогреса на свалянето на ъпдейтите и може да бъде намерен в настройките.

Времето, когато се инсталират ъпдейтите, а потребителите не могат да използват компютрите си, е познато като офлайн етап и се познава по синия екран, на който е показан прогреса на целия процес.

От Майкрософт обещават да намалят времето именно на офлайн етапа като са преместили някои процеси от офлайн към онлайн етапа, като по този начин времето на изчакване ще се редуцира. Това обаче означава, че и онлайн етапа ще отнема повече време, отколкото досега.

Засега процесите, които са преместени към онлайн етапа са два – създаването на резервно копие на потребителските данни и инсталирането на новите файлове. В офлайн етапа остават миграцията на драйвърите, възстановяването на потребителските данни от предварително създаденото резервно копие и рестартирането на компютъра.

Новите промени вече са налични в билдовете за потребителите от Insider програмата, а с идването на Windows 10 Creators Fall Update през септември ще бъдат налични за всички потребители.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  HTC няма да продава бизнеса си с телефони