От Майкрософт планират да въведат табове в Windows 10

0
21
Windows 10


От Майкрософт са изявили намерение да въведат табове в Windows 10 за всички приложения, включително и във File Explorer.

Поддръжката за табове е една от най-много желаните от потребителите екстри в Windows 10 и ето, че според нов анонс от Майкрософт най-сетне са чули техните предпочитания.

Те възнамеряват обаче да добавят поддръжка за табове не само във File Explorer, но и в приложенията, независимо дали те са Win32 или са в Windows Store.

File Explorer със сигурност ще е сред тези, които ще получат поддръжка за табове, но с новия проект Tabbed Shell табовете ще бъдат налични във всеки прозорец, който е отворен в Windows 10, без това да налага някакви промени от страна на разработчиците на приложения.

Въпреки това от Майкрософт ще предоставят на разработчиците достъп до API, за да могат те да персонализират по свой начин някои детайли като цветове на новите табове, имена в тайтъл баровете, нови бутони и пр.

Засега идеята е в много начален стадий и едва ли ще я видим скоро осъществена и дали наистина ще види бял свят.

Все пак подобно начинание има своята логика, защото например в Linux поддръжка за табове във файловия мениджър има от много години, отдавна не е нещо ново и определено помага много за удобната работа с операционната система.

Следващият голям ъпдейт за Windows 10 е Redstone 3, но тогава е малко верятно да видим поддръжка за табове. Най-вероятно това ще се случи в Redstone 4, който ще излезе през пролетта на 2018-та година.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Facebook потвърдиха, че се четат и личните съобщения