От Майкрософт потвърдиха изтичането на сорс код на Windows

0
42
Windows 10


След като преди няколко дни беше хвърлена бомбата, че е изтекъл сорс код на Windows 10 в мрежата, от Майкрософт най-накрая признаха, че това наистина се е случило. Не в такива размери, в които беше съобщено обаче.

В информацията за изтичането се съобщаваше, че то е в размер на 32TB, които са били свити чрез архивиране до 8TB.

Сега обаче стават ясни нови детайли, които показват, че размерите са дdлеч по-малки, но това не прави изтичането по-маловажно.

Още на следващия ден собственикът на Beta Archive разкри, че изтеклитe код и данни да били с размер от 1.2GB. Вътре са се съдържали и частни символи, използвани за дебъгинг, което е особено важна и ценна информация, която от Майкрософт споделят само с най-доверени лица.

Освен това в изтичането освен съобщените вече компоненти е имало и Windows 10 Mobile Adoption Kit, различна информация относно Creators Update и различни негови билдове, както и ARM информация.

От Майкрософт признават, че е имало изтичане на важна информация и на сорс код, но не казват никакви детайли относно това какво е изтекло, като по този начин не потвърждават известната към момента информация за наличните в изтичането компоненти.

От компанията също така не казват и какви мерки са предприели това да не се случи отново и дали въобще имат подобни планове.

От Beta Archive са изтрили възможно най-бързо изтеклите данни от FTP сървъра и от форумите си, следкато са разбрали за тях, но е твърде вероятно информацията да е попаднала в неоторизирани лица.

Това е информация, която е твърде ценна и сега тя може би е достояние на доста по-широк кръг хора от предвиденото. От Майкрософт със сигурност имат въпроси относно това как се е случило изтичането и в кого е попаднала ценната информация.

Прочетете още:  Purism публикуваха първия официален статус около прогреса на Librem 5 телефона

Двама мъже бяха арестувани във Великобритания за проникване в сървърите на Макрософт, но засега няма информация дали този случай е свързан по някакъв начин с изтичането на информация.

0/5 (0 Reviews)