От Майкрософт потвърдиха за проблеми с блутуута при Windows 10 Creators Update

0
34
Майкрософт бъг


От Майкрософт официално потвърдиха за проблеми с блутуута при Windows 10 Creators Update, при които някои устройства имат влошена свързаност, а други въобще не могат да с свържат.

Различни устройства като мишки и клавиатури имат нужда от удължено време за свързване, в сравнение с периода преди инсталирането на Creators Update, а някои потребители пък се оплакват, че устройствата им губят свързаност, след като са оставени известно време без да се използват.

И докато се знае съвсем малко точно защо се получава проблемът, от Майкрософт разкриват, че са открили причината при Broadcom и Realtek устройствата и работят по проблема.

От компанията обясняват, че първото нещо, което трябва да направи всеки потребител, който има проблеми е да използва приложението за намиране на проблеми, който се намира в Settings->Update & security->Troubleshoot под Find and fix other problems. Разбира се, на всекиго е ясно, че това едва ли ще допринесе до нещо и ще реши настоящия проблем.

В заявление Майкрософт казват следното:

„Знаем за проблеми със свързаността при някои потребители с Broadcom блутуут устройства след като се инсталира Windows 10 Creators Update. Работим по отстраняването на тези проблеми колкото се може по-бързо.

Ако имате Realtek блутуут устройство и изпитвате проблеми със свързаността, като да не виждате вашата мишка след известен период, в който тя не е употребявана, опитайте да стартирате приложението за решаване на проблеми.

То би трябвало да свърже наново вашата мишка, но трябва да знаете, че отново можете да загубите свързаност по-късно. Знаем за този проблем в Creators Update и работим за поправка, която ще бъде публикувана като част от бъдещ драйвърен ъпдейт.“

Прочетете още:  Майкрософт пуска ново оръжие за борба с бъговете при Windows 10 (видео)

Засега няма точна дата кога проблемите с блутуут свързаността ще бъдат поправени, а ако вие страдате от подобни проблеми, на вас не ви остава нищо друго освен да включите временно мишка с кабел, за да можете да използвате безпроблемно компютъра си.

0/5 (0 Reviews)