От Майкрософт потвърждават за нов проблем с кумулативния ъпдейт KB4284835 за Windows 10

0
51
Windows 10 patch update

От Майкрософт официално признаха за още един проблем с кумулативния ъпдейт KB4284835 за Windows 10. Той излезе преди три дни като част от тазмесечния Patch Tuesday, с един официален проблем. Като изключим вече нормалните проблеми с невъзможността за инсталацията му, за която отново съобщават различни потребители във форумите на Майкрософт (тук, тук и тук) и в Reddit, сега се оказва, че познатите проблеми вече стават два, без да броим тези, които не са признати официално от компанията.

Първият познат проблем, за който съобщават от Майкрософт е възможността да получите грешката „An invalid argument was supplied“ при опит за стартиране на приложения от споделен Samba ресурс, с използването на SMBv1 протокола. Сега KB страницата на ъпдейта KB4284835 беше актуализирана, за да бъде добавен вторият познат проблем.

От Майкрософт обясняват, че този път потребителите могат да изпитват проблеми с интернет браузъра Edge, който може да спре да работи, ако се използват линкове, които не са съвместими с RFC. Към момента дори няма и временно решение за заобикаляне на проблема, но от компанията от Редмънд съобщават, че търсят начин за издаване на поправка.

Както всички знаем Edge е изключително важен за Майкрософт и поради тази причина поправката ще излезе веднага щом бъде създадена и този път потребителите няма да чакат до следващия Patch Tuesday следващия месец. Дори и да бъде поправен проблемът с Edge обаче, редица потребители продължават да получават сини екрани на смъртта (BSOD) при опит да инсталират KB4284835, а други получават подканване да го инсталират отново и отново, въпреки че вече веднъж е бил инсталиран успешно. Тези проблеми обаче не са потвърдени официално от Майкрософт и към момента изглежда, че нямат никакво намерение да ги отстранят – нещо, което наблюдаваме постоянно с излизането на ъпдейти и потребителите биват оставяни на произвола на съдбата.

Прочетете още:  Вече можете да инсталирате KDE Plasma Mobile на вашия Android смартфон
0/5 (0 Reviews)