От Microsoft най-накрая добавиха поддръжка за добавки в Edge browser

0
68
От Microsoft започват работа по добавките за Edge при Windows 10 Mobile


След едно безкрайно дълго чакане, от Microsoft добавиха поддръжка за добавки в своя браузър Edge.

Разбира се, това е възможно само в Windows 10 или поне в неговия последен preview билд, който беше спуснат сега. Redstone билдът 1429 е наличен за участниците в Insider програмата в бързия кръг, като в него позакърпеният браузър Edge вече има поддръжка за добавки или почти.

За момента всъщност се поддържат точно три добавки – Mouse Gestures, добавка за жестове с мишката, Reddit Enhancement Suite – добавка за по-ефективно браузване в Reddit и Microsoft Translator, преводач, който според Microsoft превежда уеб страници от над 50 езика.

Ясно е, че поддръжката за добавки, въпреки този билд, е в съвсем начален стадии, до това, което би трябвало да бъде, но поне Insider участниците ще могат да хвърлят бегъл поглед на това какво ги очаква в бъдеще и каква работа ще вършат добавките в Edge.

Със сигурност в скоро време броят на поддържаните добавки ще бъде увеличен и ще бъдат достъпни за инсталация директно от Windows Store.

От Microsoft обещават, че ще има повече полезни добавки като Adblock Plus, Evernote, Amazon, LastPass и други. Също така скоро се очаква и добавка за Pinterest, както сочи информация, която изтече през декември месец миналата година, в която се виждаше информация за Pinterest и Reddit Enhancement Suite, която видяхме да излиза днес.

Липсата на добавки беше голям проблем за браузъра на Microsoft Edge и е добре, че най-накрая виждаме такава, въпреки че има още много работа по нея, явно процесът напредва.

Прочетете още:  Излезе Devuan 1.0 RC2 - версията на Debian без systemd
0/5 (0 Reviews)