От Microsoft планират основен ремонт на Windows Update

0
41
От Microsoft планират основен ремонт на Windows Update


Не е тайна, че понякога Windows рестартира машината в най-неудобния момент заради някой ъпдейт.

Явно от Microsoft най-сетне са разбрали, че това е много неудобно и потребителите въобще не харесват подобно поведение от страна на операционната си система.

В резултат на това, в Redstone ъпдейта, който се очаква да дойде през лятото, се предвижда да има нови функции в това отношение и да бъде даден по-голям контрол на потребителите над Windows Update.

Според анонс в WinBeta се разкрива информацията, че от Micrsoft планират да позволят на потребителите на Windows 10 да определят така наречените „активни часове“. Те ще представляват интервала, в койо потребителят върши работа на компютъра и Windows Update ще се съобразява с него, като през това време няма да се опитва да инсталира ъпдейти.

Това означава, че ако работите например осем часа през деня, Windows ще започне да инсталира ъпдейти след като приключите работата си. Не е ясно обаче какво ще се случи, ако по този начин няколко пъти бъдат отказани ъпдейти, още повече, че ако компютърът е служебен, то той е нормално да бъде изгасен през останалото време извън активните часове.

Отделно ще бъде въведена и възможност за настройване на персонализиран рестарт, който ще игнорира активните часове. Идеята е потребителят да може да инсталира ъпдейти по време на обедната си почивка например, което е „активните часове“.

Без съмнение всички тези опции са в етап на разработка все още и не ясно точно какъв вид ще придобият до излизането на Redstone през лятото. Ъпдейтът Redstone се очаква да излезе през юни месец тази година, с още много нововъведения и и подобрения, някои от които от Micrsoft твърдят, че ще променят всичко.

Прочетете още:  Calculate Linux 17 дойде с KDE Plasma 5.8.5 LTS и MATE 1.16
0/5 (0 Reviews)