От Microsoft продължават да подслушват безогледно

0
34
Майкрософт телеметрия


Вместо да премахнат модула за подслушване, те просто го преименуват.

Както вече съобщихме, Microsoft оттегли последния ъпдейт, който разби на пух и прах личното пространство на потребителя, а и триеше програми като CCleaner, Spybot и дори софтуера на Sisco за VPN. От Microsoft обявиха, че това е просто бъг.

Един бъг за личното пространство и един бъг за триенето на програми, които са инструменти за наблюдение на сигурността?

Тази година по-рано от Редмънд обявиха процесите за следене, които ще резидират в тих режим, с име DiagTrack, който се идентифицира като Diagnostics Tracking Service.

Тази „екстра“ беше добавена в Windows 8.1 и в бета изданието на Windows 10. Тя се появи тихомълком като кръпка, под номенклатура [url=https://support.microsoft.com/en-us/kb/3022345“ target=“_blank]KB3022345[/url].

Начинът, по който се държи DiagTrack и информацията, която събира, е точно като на спайуер. Не бивате предупреждавани по никакъв начин, а процесът си върви в бекграунд и събира доста интересни неща, както и сами признават от Microsoft:

Информацията, която събираме за вас съдържа вашето име, вашият имейл адрес, предпочитания и интереси, история на браузъра за това какво е било търсено с него, какви сайтове са посещавани, история на файловете, телефонни обаждания и SMS, настройки по устройството и информация за използвани програми.

Потребителите сигурно си мислят, че след всеобщото недоволство инструментът за следене е изчезнал? Не се заблуждавайте, той просто е преименуван.

И всичко това, като се има предвид фактът, че от Microsoft наляха милиони в кампанията си да изкарат Google аморални и крадци на информация.

Това е обсебващо желание от тяхна страна за тотален контрол, без оглед на желанията на клиентите, което вреди на Windows 10″, казва журналистът от Forbes Gordon Kelly и не можем да не се съгласим с него.

Прочетете още:  Майкрософт създадоха две Windows 10 2004 страници за поддръжка
0/5 (0 Reviews)