От Microsoft пуснаха списъка с компютрите използващи процесор Skylake, които задължително ще трябва да ъпргрейднат до Windows 10

0
35
Потребител съди Майкрософт за $600 млн. поради нежелан ъпгрейд към Windows 10


От Microsoft изкараха на бял списъка, както бяха обещали.

Както съобщихме по-рано, от Microsoft обявиха, че потребителите с процесори Intel Skylake ще трябва да ъпгрейднат задължително до Windows 10.

Новите процесори, които идват след Skylake пък задължително ще изискват Windows 10 по подразбиране и те няма да поддържат по стари версии на Windows, което означава, че от сега нататък, каквато и нова машина да си купите, ще трябва да сте с Windows 10 или да преминете към Linux или Mac OS X.

Днес от Редмънд изкараха списък, с устройствата със Skylake процесори, които ще трябва да ъпгрейднат до Windows 10 в осемнадесетмесечен срок, до 17.07.2017. След този срок те просто ще спрат да получават ъпдейти.

В списъка с устройствата фигурират компютри на Dell, NEC, Lenovo и HP. Всяко от устройствата ще трябва да ъпгрейдне към по-новата операционна система, като производителите ще тестват и ще издават нови драйвъри и фърмуери за Windows 10, които ще се пускат в Windows Update.

Тери Майерсън от Microsoft обяснява, че е важно да се премине от Windows 7 и 8.1 към Windows 10, защото новата операционна система е по-стабилна, има по-добро представяне и е по-стабилна на нови процесори, като Skylake в случая.

Според него, ако сравняваме един компютър с Windows 7, който е с процесор Skylake и друг, който е със същите характеристики, отново с процесор Skylake, но на него е инсталиран Windows 10, то вторият получава 30 пъти по-добра графика и тройно удължен живот на батерията, гарнирано със сигурността, която предоставя Credential Guard.

Без съмнение тази насилствена промяна ще предизвика недоволство сред потребителите и бизнеса. Това е още един от начините, по който от Microsoft се опитват всячески да накарат всички да използват Windows 10.

Прочетете още:  KDE Connect 1.3 получи разширение за GNOME Nautilus
0/5 (0 Reviews)