От Mozilla добавят във Firefox функция за заглушаване на тръгващи клипове

0
59
Наличен е Mozilla Firefox за Windows 10 on ARM

Множество потребители биват тормозени всекидневно от клипове в интернет, които тръгват автоматично, при това с пълна сила на звука. Това изглежда е напът да се промени благодарение на разработчиците на интернет браузъри.

След като разработчиците на браузърите Safari и Google Chrome предприеха тази стъпка, следващив списъка са разработчиците на Mozilla Firefox. Новата функция ще позволява на потребителите да заглушават всяко аудио или видео, което се е стартирало автоматично. В сравнение с Chrome и Safari обаче, функцията за заглушаване на медията при Firefox предоставя много повече опции и свобода на действие.

При другите браузъри има възможност да се спре автоматичното възпроизвеждане за конкретни сайтове чак когато чуете, че някой сайт използва тази нелоялна практика. При Firefox няма нужда първо да ви проглушат ушите, а можете да спрете аудиото изцяло, да го накарате да иска разрешение или да направите изключение за определени сайтове. Настройките на функцията са достъпни от Options->Privacy and Security->Settings.

Към момента функцията за заглушаване на автоматично възпроизвеждаща се медия при Mozilla Firefox е налична само в Nightly билдовете на браузъра. Ще мине известно време докато се появи официално за всички потребители, но ако нямате търпение можете да изтеглите Nightly версията от тук. Имайте предвид обаче, че тази версия не е предназначена за ежедневно ползване и наравно с всекидневните ъпдейти, можете да се натъкнете на различни бъгове.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ubuntu 18.04 вече е наличен за сваляне от Microsoft Store