От Mozilla не възнамеряват да пускат браузъра си за Windows 10 Mobile

0
35
Firefox


От Microsoft вече направиха Edge браузър по подразбиране при десктопите и мобилните устройства.

Благодарение на концепцията за универсални приложения обаче, други предложения също ще могат да бъдат използвани.

Например от UC Browser са потвърдили, че работят върху универсално приложение, Opera също може да бъде използван безпроблемно, но има едно голямо име, което няма никакво намерение да участва в мобилната игра на Microsoft.

Mozilla – създателите на браузъра Firefox, които са едни от най-големите имена при браузърите и популярен избор за потребителите на Android и iOS, не гледат на Windows 10 като евентуална платформа за техния продукт.

В свое изказване получено от [url=http://www.nokiapoweruser.com/mozilla-f … e-browser/“ rel=“nofollow]NPU[/url] те заявяват, че няма да има Firefox за Windows 10 в скоро време. „Mozilla няма планове да разработва Firefox за Windows 10 Mobile“, се казва в изявлението и докато това може да се промени в бъдещето, това е малко вероятно.

Преди няколко месеца от Mozilla обявиха, че работят по приложение за Windows 10, но очевидно тук става въпрос за десктоп, а не за мобилни устройства.

В повечето случаи големи разработчици отказват да разработват приложения за Windows 10 Mobile заради ниския дял на операционната система на Microsoft в мобилния сегмент. Ниският процент от потребители не им носят почти никакви печалби.

Последните най-нови статистики показват, че дялът на Windows в мобилния сегмент се е свил още повече и е с незавидните 0.7 процента, което е най-ниската стойност от няколко години насам. С все повече и повече напускащи платформата разработчици можем да очакваме, че тези стойности ще падат още повече през следващите месеци.

Прочетете още:  Windows 10 Mobile все още не може да се използва на основния ви телефон

От своя страна обаче Microsoft са оптимисти и дори смятат другата година да пуснат собствен флагман докато в момента работи съвместно с различни производители, за да бъде подсигурена поддръжка на по-голям набор от устройства в тяхната екосистема.

0/5 (0 Reviews)