От Nvidia подобряват PRIME поддръжката още повече

0
16
От Nvidia подобряват PRIME поддръжката още повече


От няколко месеца Alex Goins от NVIDIA работи по проблема с тиъринга (tearing) при използването на две видео карти.

Последните пачове бяха публикувани тази седмица. PRIME синхронизацията вече е версия 3 и беше публикувана от Alex Goins.

В началото, когато започна работата по тези пачове той обясни, че те променят xserver по начин, при който да може да работи с двойно буфериране с PRIME и се имплементира поддръжка за синхронизиране в modesetting драйвъра.

Направени са промени и по i915 DRM драйвъра, за да отговаря на новите пачове, както е въведена и поддръжка за PRIME в затворения драйвър на NVIDIA, но все още не е издаден официално.

Промените по PRIME синхронизацията са под 600 реда нов код, като тук, разбира се, не влизат другите промени, които са по план. Работата по тези пачове е много важна за лаптопите, които са с видео чип на Intel и дискретен видео адаптор на NVIDIA.

В разговор между разработчици, Gions казва, че няма идея колко ревизии ще са необходими, за да заработи всичко коректно, но се надява това да се случи в кратки срокове. Когато това се случи, той обещава, че ще постне обяснение какви компоненти са необходими и какъв софтуер, за да може хората да се възползват веднага, преди промените да бъдат спуснати за дистрото, което използват.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Intel пуснаха своя първи Optane SSD с 3D XPoint технология
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments