От Порше възнамеряват да преминат към Windows 10 до края на годината

0
37
От Порше възнамеряват да преминат към Windows 10 до края на годината

Нова информация сочи, че немският автопроизводител Порше възнамерява да мигрира всичките си машини към Windows 10. В момента в компанията се използва Windows 7, но от концерна искат да изпреварят събитията и да мигрират към Windows 10 преди срокът за поддръжка на по-старата операционна система да спре през 2020-а година.

Към момента няма официално съобщение, направено от компанията, но от WindowsArea твърдят, че всъщност от Порше смятат да извършат миграцията до края на 2019-а година, което е съвсем малко преди официалната поддръжка на Windows 7 да приключи и тази версия на Windows да спре да получава ъпдейти по сигурността. Според изнесената информация от щутгартският автопроизводител ще извършат миграция на около 27 000 машини, а като една от главните причини е подобрената сигурност при Windows 10.

Със сигурност тази новина ще бъде добре посрещната от Майкрософт, но проблемите на компанията с високия дял на потребление на Windows 7 продължава да е основен проблем пред тях. Към момента Windows 7 е на първо място по брой потребители с около 40%, следван от Windows 10 с 34% пазарен дял. Интересен факт е, че Windows 7 успя да оцелее дории при сериозния натиск от страна на Майкрософт с всякакви нелоялни практики, при които потребителите се оказваха с инсталиран Windows 10 без тяхното знание и въпреки факта, че дълго време Windows 10 се предлагаше безплатно.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Linux идва при новите Mac модели