От System76 ще предложат голям ъпдейт на HiDPI в тяхната Linux дистрибуция Pop!_OS

0
22
От System76 ще предложат голям ъпдейт на HiDPI в тяхната Linux дистрибуция Pop!_OS

Разработчиците на Linux дстрибуцията Pop!_OS от System76, която е базирана на Ubuntu съобщиха, че работата по тяхното второ голямо издание продължава и те ще предоставят на потребителите много вълнуващи новости и поправки на различни проблеми.

Работи се по нов инсталатор с екипа на elementary OS, който ще позволява илюстрации, като сегашното съдържание на инсталатора на Pop!_OS е вече успешно портнато към чисто нов инсталатор, който ще е много по-удобен, с изработени илюстрации от Kate Hazen.

От System76 ще предложат голям ъпдейт на HiDPI в тяхната Linux дистрибуция Pop!_OS 5
От System76 ще предложат голям ъпдейт на HiDPI в тяхната Linux дистрибуция Pop!_OS 6

Инсталаторът вече има вградена поддръжка за LVM и LVM при LUKS-базираните инсталации, с възможност за конфигуриране на паролите и базираните на ключови файлове LUKS инсталации. Продължават тестовете по предоставянто на възможността за криптиране на целия диск.

Разработчиците обясняват, че това е един от най-големите ъпдейти до момента и при HiDPI (High Dots Per Inch) демона, който съвсем скоро ще бъде наличен за всички клиенти на System76, които използват Pop!_OS. новата работа по HiDPI ще позволи на потребителите да използват запазени оформления (layouts) и запазени резолюции, както и подобрен в голяма степен layout енджин, с поправени различни проблеми.

Pop!_OS се очаква да излезе през пролетта на тази година и ще използва за основа изданието с удължена поддръжка на Ubuntu 18.04 LTS.

Повече информация можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Различни подобрения за USB Type-C идват при Linux Kernel 4.17
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments