Отново бъг в Windows 10 Creators Update: Windows Defender не се отваря с дабъл клик

0
50
Майкрософт бъг


Различни потребители, които вече са инсталирали Windows 10 Creators Update, съобщават за странен бъг, а именно, че Windows Defender не може да бъде отворен с дабъл клик от системния трей.

В Windows 10 Creators Update цялостното антивирусно решение на Майкрософт Windows Defender вече се нарича Windows Defender Security Center, като то е стартирано постоянно и резидира в системния трей, за по-бърз достъп до него.

Този бърз достъп обаче е развален отчасти, защото потребители съобщават, че при двойно цъкане върху неговата икона просто не се случва абсолютно нищо. Все пак Windows Defender може да бъде отворен с десен бутон на иконата и като се избере „Отваряне“.

Интересното при този бъг е, че всъщност той не е никак нов и е добре познат на Майкрософт, защото потребителите на Insider програмата отдавна са съобщили за него, още преди официалното излизане на Creators Update.

Различни постове в Windows 10 Feedback Hub показват, че това е широко разпространен проблем, като инженерите от Майкрософт са обещали преди две седмици да пуснат поправка за него. Засега обаче проблемът не е поправен и той съществува на машини с инсталирани всички актуализации.

Твърде е вероятно поправка за този проблем да бъде спусната заедно с кумулативните ъпдейти на 9-ти май, когато е следващият Patch Tuesday.

През това време пред потребителите има два варианта – или да цъкат с десен бутон върху иконата на Windows Defender и да избират „Отваряне“ или да сменят антивирусната си защита с някое по-надеждно решение, защото така или иначе Windows Defender редовно е на дъното на всички класации.

Прочетете още:  Настъпи ли годината на Linux при десктопите?
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments