Първата демонстрация с Linux при Samsung Galaxy е вече тук (видео)

0
51

Различни компании се опитват да постигнат по-голяма консистентност на фронта на конвергенцията и докато от Майкрософт все още имат големи затруднения с Continuum, то при фронта на Linux нещата се развиват все по-добре.

Миналия месец ви съобщихме за намеренията на южнокорейския гигант Samsung да разработят конвергентна система с Linux и Galaxy S8, която ще работи посредством система с док, наречена Samsung DeX.

Samsung DeX предоставя на потребителя възможността да използва Linux на телефона си, като смартфонът (Galaxy S8) се свързва към външен дисплей, клавиатура и мишка, за да може мобилното устройство да бъде използвано като десктоп компютър.

Сега от Samsung публикуваха кратка демонстрация под формата на концептуално видео, за да могат потребителите да видят какво ги очаква в бъдеще. Видеото е кръстено „[Concept Demo] Linux on Galaxy x Samsung DeX“ и показва какво се случва, след като смартфонът е поставен в DeX и се използва приложението “Linux on Galaxy”, за да се стартира Linux.

Във видеото виждаме GNU/Linux дистрибуцията Ubuntu 16.04.3 LTS (Xenial Xerus) с леко изменен външен вид, а бутонът плюс показва, че за в бъдеще ще могат да се добавят и други Linux дистрибуции.

Ще бъде изключително вълнуващо да видим какви възможности ще предостави Samsung DeX след като бъде наличен официално в продажба. Засега обаче няма краен срок за неговото излизане.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Кодовото наименование на Ubuntu 19.10 е наполовина разкрито