Първата стабилна версия на Microsoft Edge е налична за сваляне

0
66
Microsoft Edge Chromium

Първата стабилна версия на интернет браузъра Microsoft Edge с Chromium-базираният енджин е наличен за сваляне.

Разработчиците от Майкрософт работят усилено върху новата версия на интернет браузъра Microsoft Edge, която изостави енджина EdgeHTML. Вместо това новата версия използва Chromium за основа и енджина Blink, като по този начин от Майкрософт се възползват от вече свършената огромна работа от общността на отворения код и Google и дори благодариха на проекта.

Компанията от Редмънд никога не е споменавала за краен срок за появата на стабилна версия, като по този начин се застрахова от неизпълнени обещания, както често се случва дори и с големите издания на Windows 10, които редовно закъсняват и сме били свидетели как октомврийско издание излиза през ноември поради различни сериозни проблеми.

От миналата година досега изглежда работата по Edge е напреднала значително и от Майкрософт се почувстваха готови да пуснат първата стабилна версия на браузъра в новия му вид. В резултат на това освен наличните до момента Canary, Dev и Beta канали, се появи и Stable канал.

В Canary канала билдовете се актуализират всеки ден, Dev каналът получава актуализации на седмична база, а при Beta канала се получават актуализации на всеки шест седмици.

Chromium-базираният Microsoft Edge се очаква да бъде интернет браузър по подразбиране и да замести досегашния Edge в Windows 10 при големия ъпдейт 20H1, който се очаква през пролетта на 2020-а година и по-точно през март или април.

Първата стабилна версия на Microsoft Edge (Chromium) можете да изтеглите от тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  AMD изкарва нов контролен панел, който под Linux може да е с отворен код