Първият телефон с вграден пръстов сензор за отпечатъци излиза през 2018-а година

0
54

Много анализатори и потребители очакваха първият вграден в дисплея сензор за отпечатъци да се появи първо при флагмана на Apple iPhone X, но поради различни проблеми от компанията се отказаха от това си намерение.

Сега от Synaptics направиха изявление за пресата, от което става ясно, че технологията зад новия сензор за пръстови отпечатъци, разработена от компанията, се казва Clear ID. Вградените в дисплея сензори ще бъдат пуснати в масово производство под името Clear ID FS9500.

Демонстрацията на новата технология се очаква да бъде съсем скоро – в началото на 2018-а година и по-точно още през януари месец на CES 2018. От Synaptics са уверени в своята нова технология и докато другите подобни сензори са все още прототипи, изглежда че от компанията са почти готови да започнат масовото производство.

Те твърдят, че тяхната нова технология, която се предлага във вградените в дисплея сензори, е два пъти по-бърза от еквивалентните 3D технологии за лицево разпознаване, като Face ID при iPhone X например.

Освен това сензорът ще бъде защитен под стъклото на дисплея, което го прави устойчив на вода, прах и надраскване. От Synaptics твърдят, че с него ще се работи еднакво добре със студени, сухи или мокри пръсти.

Очаква се новият сензор да бъде изпозван при смартфоните от висок клас, които са с дизайн без безели. Засега при тези модели сензорът за пръстови отпечатъци е разположен в задната част на мобилното устройство, но това е неудобно за голяма част от потребителите.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google Chrome получава добавката Wayback Machine