Петиция призовава Майкрософт да се откаже от Android и да използва Windows

0
80
Surface Duo Android

В интернет се появи петиция, която приканва Майкрософт да пуснат Surface Phone с Windows.

В доста изненадващ за някои анонс от миналата седмица  Майкрософт обявиха новото си устройство Surface Duo, с което потребителите ще могат да правят обаждания, но вместо Windows 10х, който се използва при Surface Neo, новото устройство ще използва Android.

Майкрософт от много години се опитва да навлезе на мобилния пазар, но до момента без успех. Очевидно сегашният ход на компанията е продиктуван от нуждата да се осигурят приложенията, необходими на потребителите в лицето на Android и да се избегне нов неуспех с Windows Mobile.

Използването на Android вместо Windows обаче не се харесва на някои твърди почитатели на Windows и те пуснаха петиция в интернет, в която призовават Майкрософт да се откажат от идеята и да предоставят Surface Phone с Windows 10X.

В петицията се казва, че не това искат феновете на Майкрософт и използването на Android е в разрез с обещаната Universal Windows Platform (UWP) платформа, която трябваше да работи на устройства от различни форм фактори.

Новоанонсираният Surface Duo, който използва САМО Android не е това, което искат феновете и множество UWP разработчици. Искаме Surface Duo устройство, което използва новия Windows 10х, с възможност за емулиране на Android приложения“, се казва в петицията.

Както виждаме от този призив, според инициаторите на петицията правилният начин би бил Surface Duo да използва Windows 10х, в който е имплементирана възможност за стартиране на Android приложения чрез емулация, като по този начин ще се запази идеята на UWP приложенията, а именно едно приложение да може да работи на всички устройства.

Прочетете още:  Топ 5 най-добър безплатен офис пакет 2020

С обявяването на Surface Duo с Android според петицията се затварят всички врати пред развитието на UWP. Инициаторите се обръщат директно към Сатя Надела и Панос Панай с призив да преосмислят решението си и да спазят обещанието си към UWP разработчиците и феновете и да им дадат Surface Duo с Windows 10x.

Surface Duo трябва да излезе другата година и от Майкрософт имат достатъчно време да направят промяната, но едва ли някой наистина очаква това да се случи. Към момента петицията е събрала 985 подписа.

5/5 (1 Review)