Pixel 2 на Google ще бъде с извит дисплей и процесор на Intel

0
27
Pixel 2 на Google ще бъде с извит дисплей и процесор на Intel


Днес се появи информация, че от Google възнамеряват да оборудват своя смартфон от следващо поколение Pixel 2 с извит OLED дисплей като при Galaxy S8.

Тази информация дойде от [url=http://www.etnews.com/20170407000194“ target=“_blank“ rel=“nofollow noopener noreferrer]Electronic Times[/url], от Южна Корея, които твърдят, че от Google са платили на LG Display сумата от $799 милиона за доставка на извити OLED дисплеи за техния смартфон Pixel 2.

В съобщението се казва още, че от LG Display в момента преглеждат офертата на Google, която ще им позволи да открият допълнителна производствена линия за гъвкави дисплеи.

Това, че от Google преминават към извити дисплеи не е толяма изненада, защото изглежда, че в последно време това е тенденцията.

Двата нови смартфона на Samsung Galaxy S8 и S8+ вече са с извити OLED дисплеи, а за Apple има информация, че също възнамеряват да оборудват iPhone 8 с такъв дисплей и вече са поръчали 70 милиона бройки гъвкави дисплеи от Samsung.

И докато извитият OLED дисплей не е кой знае каква новина, то има и нова информация, че в Pixel 2 ще се използва процесор на Intel, който засега не е конкретизиран и най-вероятно ще използва собствен чипсет, разработен от Google.

Също така Pixel 2 смартфонът ще е прахо- и водо-устойчив и с по-добра камера от предшественика си Pixel. Камерата няма да има повишение в мегапикселите, но по доброто качество ще се компенсира с „допълнителни екстри“.

Има и информация, че от Google работят и по по-евтина версия на смартфона, която ще се казва Pixel 2B, което е добра новина, защото флагманътPixel 2 ще е по-скъп от Pixel и ще е на цена от около $740.

Прочетете още:  Google Chrome ще предупреждава, когато гледате несигурно съдържание

Според информацията Pixel 2B ще бъде „значително по-евтин“ от флагмана Pixel 2, но засега няма повече детайли по въпроса.

0/5 (0 Reviews)