Plasma 5.8 ще бъде LTS издание

0
19
KDE Plasma


Следващото издание на Plasma версия 5.8 ще бъде LTS, при което ще се наблегне на стабилността и производителността.

Сега, когато вече някои потребители се радват на новите функции в Plasma 5.7 е време да отправим взор към следващата версия 5.8 и новите функции, които ще предлага.

Днес, в кратък пост в своя блог, бившият лидер на Kubuntu Jonathan Riddell казва, че екипът на KDE е започнал работа по Plasma 5.8, която ще бъде LTS (Long Term Support) версия. Съобщението за LTS издание е много добра новина, защото поне за нас това е нещо ново и до момента не сме чували за LTS издание на Plasma, което се стреми към стабилност и бързодействие.

Riddell съобщава, че вчера е бил даден стартът на новата версия 5.8 и са обсъдени плановете по нея. В качеството си на LTS издание, цикълът на разработване на Plasma 5.8 ще бъде по-дълъг и първата бета ще се появи на 29-ти семптември 2016-та година, а финалната стабилна версия се очаква на 18-ти октомври.

По време на цикъла на разработване графичната среда ще бъде подобрена в множество аспекти. Една от много важните новини е, че поддръжката за Wayland ще бъде завършена още преди крайния срок на излизане на стабилната версия на 18-ти октомври. Въпреки това портът на Wayland няма да получи LTS поддръжка. Повече подробности могат да бъдат намерени тук.

Plasma 5.8 LTS ще получи точно девет ъпдейта като Plsama 5.8.1 ще излезе на 25-ти октомври, а последната версия 5.8.9 през 2018-та година на 24-ти април. По този начин Plsama 5.8 ще получи двугодишна LTS поддръжка.

Прочетете още:  YouTube повежда борба с педофилите
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments