Plasma 5.8 влиза в „замразен“ стадий от следващия месец

0
24
KDE Plasma


Както по-рано съобщихме, екипът на Plasma е решил да „замрази“ версия 5.8 на графичната среда и да я направи първото LTS издание, което ще се стреми към стабилност.

Замразяването ще се случи следващия месец, а официалното излизане на Plasma 5.8 ще стане през октомври, когато ще получи LTS (Long-Term Support) статут.

От екипа смятат да осъществят замразяването на 29-ти септември, а официалното излизане да се случи на 18-ти октомври. Понеже остава малко време до замразяването, разработчиците работят усилено върху подобренията и промените, които са решили да доставят в следващата версия.

KDE разработчикът Kai Uwe написа за някои от промените, които ще бъдат осъществени в Plasma 5.8 LTS, които ще бъдат в пълен синхрон с Qt 5.6 LTS. Заедно с множеството промени и подобрения той е обърнал внимание в своя блог на подобрена поддръжка за езиците, които се изписват от от дясно наляво, някои подобрения при медия контролерите, както и възможност за завлачване на различни файлове в таскбара, които ще се отварят с подходящата програма, което е било пожелано от много потребители. Кратка демонстрация на тази функция можете да видите във видеото по-долу.

Другите промени, по които се работи, са насочени към стабилност и бързодействие, в съответствие с намеренията за LTS издание.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 Update за малко да провали участието на диджей