Playstation 4 вече може да стриймва игри към компютър или Mac. Ето как да го настроите

0
181
Playstation 4 вече може да стриймва игри към компютър или Mac. Ето как да го настроите


Новият фърмуер 3.50 вече позволява стриймването на игри към Mac и PC.

Днес от Sony пуснаха нов фърмуер за PS4 с версия 3.50. Кодовото име на фърмуера е Musashi. Забелязват се множество промени като например социални услуги с възможност за насрочване на събития и нотификации при логване.

Но определено най-голямата новина при този фърмуер е поддръжката за така наречения Remote Play при PC и Mac, като най-накрая от Sony разделиха тази функция от непопулярните Vita hardware и PlayStation TV.

А ето как потребителите могат да се възползват от новата услуга на Sony. На първо място трябва да се уверите, че мсичко ъпдейтнато с актуални версии. Ако поради някаква причина не сте попитани за ъпдейт, то можете ръчно да направите това от Settings > System Software Update и да свалите последния фърмуер.

След това от вашия компютър отворете тази страница и свалете клиента за Remote Play. Включете безжичния контролер DualShock 4 в конзолата, стартирайте приложението и влезте в своя PSN акаунт. Приложението ще започне да търси в Интернет, за да открие вашата конзола. Ако поради някаква причина приложението не успее да намери конзолата, то вие можете да свържете машината и конзолата ръчно, като отворите Settings > Remote Play Connection Settings > Add Device от игровата конзола.

Playstation 4 вече може да стриймва игри към компютър или Mac. Ето как да го настроите 4

Трябва да се има предвид обаче, че настройките по подразбиране не са задължително най-оптималните, затова, преди да свържете вашия PS4 е хубаво да прегледате панела с настройките. За добро качество е добре да настроите резолюцията на високи настройки High (720p), а също така да настроите и кадрите на High. Особено ако получавате интернет по кабел, тези настройки ще са абсолютно безпроблемни. Ако използвате Wi-Fi мрежа ще е добре първо да пробвате резолюцията на High (720p) и ако имате проблеми да свалите. За кадрите важи същото, като първо трябва да се уверите, че връзката ви е достатъчна за настройката High. Ако имате проблеми я оставете на Standard.

Прочетете още:  Chrome ще може да се стартира на Windows 10 S, дори и от Google да не искат това

Много е хубаво, че повече хора ще могат да се възползват от новата функция, но се забелязва едно ограничение – клиентът за Remote Play разпознава само контролера DualShock 4. Като се има предвид, че този контролер просто използва Bluetooth, за да осъществи безжична мрежа, не е много ясно защо от Sony държат да има tether връзка. Само можем да се надяваме, че в бъдеще този проблем ще бъде изчистен.

И един поглед към конкуренцията Xbox, където също е възможно стриймване на игри, но е далеч по-ограничено. Може да се стриймва към компютър или таблет, но те трябва задължително да са с Windows 10. В същото време Remote App на Sony поддържа Windows 8.1, Windows 10, OSX 10.10 и OS X 10.11. С малко повече късмет този ход от страна на Sony може да накара Microsoft да се променят вижданията си и да увеличат поддържаните операционни системи.

0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments