Подобренията при KDE Plasma продължават. Поправени са множество проблеми и са добавени още нови функции

0
35
KDE Plasma

Разработчикът Нейт Греъм обяви поредната порция подобрения и поправки при Linux графичната среда KDE Plasma 5. Тук ще обърнем внимание на по-интересните новости и промени.

Инструментът за заснемане на екрана Spectacle получава голямо внимание през последните седмици и сега отново не е подминат. Разработчиците са добавили нова възможност за показване на предварителен преглед на това как би изглеждало името на изходния файл:

Подобренията при KDE Plasma продължават. Поправени са множество проблеми и са добавени още нови функции 9

Файловият мениджър Dolphin вече може да бъде отворен с клавишна клавиатурна комбинация, която по подразбиране е Meta+E и важи за KDE Applications 19.04.0.

Blender файловете получават миниатюри (thumbnail previews):

Подобренията при KDE Plasma продължават. Поправени са множество проблеми и са добавени още нови функции 10

Налични са множество подобрения в потребителския интерфейс:

Голямо внимание е обърнато на софтуерния мениджър Discover, който вече показва индикатор за заетост, когато проверява за актуализации, секцията с актуализациите е преработена основно и вече имаме ясно различими фази за инсталиране и сваляне, а след приключване на процесите те изчезват, добавен е прогрес бар за задачите, които се изръшват в момента, добавено е показването на AppImage файловете от https://opendesktop.org.

Таск мениджърът също получава много полезна функция, при която, ако затваряте задачи със среден бутон на мишката и оставите мишката на същото положение, то останалите отворени задачи няма да се оразмерят, а ще променят местоположението си точно под мишката и по този начин ще можете да затваряте по бърз начин множество задачи за кратко време.

Съобщенията, свързани с батерията и управлението на мощността вече използват по-малко термини и жаргони, което ги прави четими и разбираеми за всички потребители, които нямат технически познания, Kirigami inline съобщенията, които използват Breeze темата вече нямат сянка, което им дава по-изчистен вид, Dolphin вече е настроен по подразбиране да показва същата подредба за всички папки, помощната документация в KHelpCenter е подобрена и получава по-модерен изглед.

Подобренията при KDE Plasma продължават. Поправени са множество проблеми и са добавени още нови функции 11

Както винаги имаме и множество подобрения и поправки на грешки:

Прочетете още:  Mesa 18.0 се очаква да излезе днес

Discover вече може да инсталира пакети при openSUSE с разрешени source packages, отново при Discover е оправен проблемът, при който мениджърът се опитва да премахне Flatpak хранилищата и винаги не успява, GTK/GNOME Application Style секцията от системните насторйки вече се появява в резултатите от търсенето, Plasma панелите, уиджитите, туултиповете и диалозите имат правилен фон, Media Frame уиджитът вече използва по-малко памет и рендира правилно изображенията, туултиповете в системните настройки коректно показват монохромни икони и още.

Подобренията при KDE Plasma продължават. Поправени са множество проблеми и са добавени още нови функции 12

Пълния списък с промените и подобренията за тази седмица при KDE Plasma можете да прегледате в официалния блог пост.

0/5 (0 Reviews)