Погрешен билд на Майкрософт за Windows 10 срива компютри и телефони

0
38
Windows 10 bugs


От Майкрософт погрешка са пуснали вътрешен билд към участниците от Insider програмата за десктоп и мобилни телефони. Билдът съдържа в себе си мнжество бъгове, които сриват компютри и телефони.

Билдът Windows 10 build 16212 е вътрешен и не би трябвало да достига до крайни потребители, дори и до тези в Insider програмата. В него има множество счупени неща и бъгове, които предизвикват много неприятности.

При десктоп потребителите се съобщава за забивания и сривове на системата и причиняване на т.нар. „boot loop“. При мобилните устройства този ъпдейт е още по-опасен, като може дори да брикне устройството.

И въпреки че Windows 10 build 16212 не е предвиден да стигне до потребителите от Insider програмата в бързия, бавния и preview кръговете, вече има информация, че той е достигнал дори и до Windows 10 потребители, които не участват в програмата и нямат нищо общо с нея.

Директорът на Insider програмата Dona Sarkar потвърди за неразчетеното пускане на build 16212 в Twitter и прикани потребителите да не инсталират никакви билдове, които им се предлагат.

#WindowsInsiders: pls do not install any builds being offered til you hear from us with a blog post. If you have installed, reset with WDRT.
— Dona Sarkar (@donasarkar) June 1, 2017

Повече детайли относно грешката се дават в този блог пост. Според Sarkar от Майкрософт са поправили грешката и само малка част от потребителите са засегнати.

Знаейки, колко упорито Windows 10 предлага ъпдейти и билдове на своите потребители, ви предоставяме няколко начина за справяне със ситуацията.

Ако сте свалили ъпдейта, но все още не сте го инсталирали, можете да смените активните часове, за да забавите актуализирането.

Прочетете още:  Майкрософт пусна критична кръпка за бъг причинен от Anniversary Update

Ако все още не сте го свалили е най-добре да поставите устройството в режим на полет, за да предотвратите автоматичния ъпдейт, докато Майкрософт издърпат Build 16212 от сървърите си.

Ако компютърът ви вече е с инсталиран Windows 10 build 16212, то тогава можете да се обърнете към добре познатия на потребителите в Insider програмата инструмент Windows Data Recovery Tool.

Също така можете да върнете към предишен Insider билд през Settings->Update & Security->Recovery. Имате 10 дневен период, през който можете да направите това, но не трябва да сте изтрили инсталационните файлове на по-стария билд с Disk Cleanup инструмента.

Един неприятен вариант е да изтърпите проблемите още известно време, като изчакате следващия билд, който обаче няма да излезе тази седмица.

„Извиняваме се за безпокойството и ви благодарим, че участвате в Insider програмата! Ще ви предупредим кога смятаме да пуснем нов билд през следващата седмица. Тази седмица няма да пускаме нови билдове към никой от кръговете в програмата“, пише Dona Sarkar.

В този блог пост тя обяснява и какво да предприемете, ако сте инсталирали Windows 10 build 16212 на мобилния си телефон.

0/5 (0 Reviews)