Половината от потребителите на Windows 10 са имали проблеми с него през последните три години, сочи изследване

0
47
Половината от потребителите на Windows 10 са имали проблеми с него през последните три години

Ново изследване, проведено от Which? показва, че половината от потребителите на Windows 10 са имали проблеми с операционната система през последните три години. 16% от тях са оплаквания за хардуерна несъвместимост, а 21% за софтуерни несъвместимост и проблеми.

Очевидно това се превръща в голям проблем за Microsoft, а от Which? са се свързали с компанията, за да ги уведомят, че спешно трябва да се предприемат мерки, за да върнат доверето на потребителите си. От Which? предупреждават, че Microsoft трябва да спазват и законите, според които, ако един продукт не отговаря на изискванията, то той трябва да се върне и клиентът да получи платената сума обратно. Въпреки това около 46% от потребителите, които са имали проблеми са били принудени да се обърнат към трети страни за решаванто им, като средно това им е струвало около $90.

Управляващият директор на Which? казва:
„Минаха две години откакто се повдигна този въпрос към Майкрософт, а потребителите все още са объркани от този софтуер и от ниското качество на поддръжката, която получават. Майкрософт трябва най-накрая да обърнат внимание на клиентите си и да платят компенсации там, където е необходимо„.

Също така Which? изискват от компанията от Редмънд да осигурят надеждна и безплатна поддръжка за клиентите, която да е различима като такава, в опит да се избегнат и измамниците, които от години прилъгват потребителите. Като критика те очертават и факта, че ъпдейтите се получават под формата на един голям ъпдейт, накуп, а потребителите не получават никаква информация за него.

Според Which? потребителите трябва да получават повече свобода за това кои ъпдейти могат да инсталират и кои не, вместо както е сега да са задължени да инсталират всичко, както и да им бъде давана детайлна информация за ползите и вредите от всеки един ъпдейт и по-ясно разграничаване между важните и опционалните ъпдейти.

Прочетете още:  Sony показа Xperia XZ и Xperia X Compact

От Microsoft отговарят в своя защита, че членовете на Which? са много важни за тях и че те винаги се стараят клиентите да получат добра поддръжка и ъпдейти и ще работят в тази насока. Въпреки тези уверения обаче те наскоро затвориха множество форумни раздели за продукти, които са стари, но все още се поддържат, а също така премахнаха и експертната поддръжка за Xbox.

0/5 (0 Reviews)