Pop!_OS 18.04 Linux операционната система на System76 е тук

0
80
Pop!_OS 18.04 Linux операционната система на System76 е тук

След като от System76 миналата година анонсираха, че ще разработват своя собствена Linux Ubuntu-базирана операционна система, която да предлагат на своите компютри, лаптопи и сървъри, те се заеха твърде сериозно със задачата и за много кратки срокове и с добър темп на работа бяха внесени множество промени и подобрения. Ето, че сега тук е вече и Pop!_OS 18.04, което се явява второ издание след версията, която излезе през октомври миналата година.

Както е видно и от името на новото издание, Pop!_OS 18.04 е базирана на Ubuntu 18.04 LTS, но се различава визуално и има доста съществени разлики от най-различно естество, защото разработчиците от System 76 добавят постоянно свои идеи и подобрения.

В Pop!_OS 18.04 фърмуер уведомленията на System76 се появяват в системата за нотификации на операционната система, както в Ubuntu, така и в Pop!_OS. Подобрен е инсталаторът, където се вижда, че е свършена голямо количество работа. При него са доработени дизайнът и панелът за избиране на дялове. Добавена е поддръжка за custom и LVM дялове.

Pop!_OS 18.04 Linux операционната система на System76 е тук 3

Подобрени са усещането и изгледа на цялата операционна система, подобрен е индикаторът на батерията, където статусът ѝ вече може да бъде виждан по-ясно. За по-лесно управление на мощността е добавен power profile picker. Могат да се избират три различни плана на мощността – High Performance, Balance и Battery Life и още.

Ако искате да изпробвате Pop!_OS 18.04, можете да свалите новата версия от сайта на System76, където можете да изберете подходящ ISO имидж според вашия хардуер.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Съвсем скоро ще можем да контролираме целия си дом с Windows 10 (видео)