Последната Windows 10 актуализация поврежда мрежовите драйвъри

1
250
Майкрософт бъг

Последната Windows 10 актуализация поврежда мрежовите драйвъри при някои потребители.

Изглежда, че проблемите при актуализиране на Windows 10 няма да свършат скоро и вместо нещо инцидентно те бавно, но сигурно се превръщат в традиционна практика. Редовно се случва така, че от Майкрософт спускат кръпки за поправка на едно нещо, разваляйки друго, както отново се случва и сега.

Преди няколко дни от компанията издадоха кръпка за проблема с високото използване на процесора и проблемите с SearchUI.exe при Windows 10. Инсталирането на тази кръпка обаче предизвикваше проблеми с аудиото при някои потребители, а при други със скрийншоти с оранжеви нюанси.

Windows 10 Orange ScreenshotСега е издадена друга кръпка KB4515384, която трябва да поправи тези проблеми, но тя пък предизвиква други проблеми, съобщават от Windows Latest. Новата кръпка прекъсва мрежовата свързаност за потребителите с Wi-Fi модули на Intel и модеми на Broadcom.

Както личи от тема в reddit, засегнати са потребители, използващи дънни платки на ASUS и MSI, всичките с гигабитови мрежови адаптори. В същото време от Майкрософт признават за проблема, но пък казват, че са засегнати само ограничен брой устройства на NEC.

Намерихме проблеми със съвместимостта при Intel Centrino 6205/6235 и Broadcom 802.11ac Wi-Fi мрежовите карти с използването на Windows 10 версия 1903 при някои специфични модели на NEC“, казват от компанията.

От Майкрософт съобщават, че ще се опитат да издадат кръпка и за тези проблеми, а потребителите ще трябва да се надяват, че новата кръпка няма да повреди нещо друго и да създаде нови проблеми.

Ако и вие изпитвате проблеми, причинени от актуализацията KB4515384, имате два варианта. При всяко стартиране на машината да спрете мрежовия адаптор от мениджъра за устройствата, а след това да го пуснете или да ънинсталирате проблемния ъпдейт, очаквайки поправка от Майкрософт.

Прочетете още:  Процесорите ще бъдат заместени от графичните чипове до няколко години
5/5 (1 Review)
1 Comment
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
4 години

На вечните им проблеми мога да кажа само: ХАХАХАХАХАХАААХАХАХАХАХАХАХАХАХА!