AMD вече продават повече видео карти от NVIDIA

0
58
AMD вече продават повече видео карти от NVIDIA

Последни данни сочат, че добрите дни за AMD отново са дошли. Те вече продават повече видео карти от съперника си NVIDIA.

Последни данни, получени от изследване на пазара, инициирано от John Peddie сочи, че от AMD вземат превес пред NVIDIA във вечната битка на пазара на видео картите. Имаше времена, когато от AMD изпитваха сериозни затруднения, но сега, през 2019-а година американският гигант излиза пред съперника си.

За последно от AMD са били пред NVIDIA през 2014-а година, а през настоящата получават увеличаване на пазарния дял от 2.4%. В същото време от NVIDIA губят 1% пазарен дял. Проучването взема данни от продажбите, извършени през второто тримесечие на текущата година.

Те сочат, че сега от AMD имат общ пазарен дял от 17.2%, докато от NVIDIA бележат 16%. Разбира се, от Intel са далеч напред с 66.9% от всички продажби в света и това не е учудващо, имайки предвид, че почти всеки процесор на Intel носи в себе си и графична карта на компанията.

В сравнение с първото тримесечие на тази година от AMD получават повишение от 9.85%, докато от NVIDIA търпят леко намаляване на пазарния дял. Също така продажбите на дискретни (външни) видео карти спада спрямо първото тримесечие от 29% на 27%, но като цяло продажбите на компютри се увеличават с 9.25%.

Трябва обаче да се има предвид, че от AMD минават с едни гърди пред NVIDIA не защото техните видео карти са по-мощни, а поради по-доброто съотношение цена-производителност. NVIDIA все още са на първо място по бързодействие и нови технологии като Ray Tracing.

Прочетете още:  Новостите при KDE Plasma: седмица 87. Вече поддържа фрактално скалиране при Wayland
5/5 (1 Review)