Последният кумулативен ъпдейт за Windows 10 не се инсталира при някои потребители

0
65
Майкрософт бъг

Новият кумулативен ъпдейт KB4054517 за Windows 10, който е част от Patch Tuesday, насочен към Fall Creators Update, не може да се инсталира при някои потребители.

Според тема във форумите на Майкрософт, множество потребители амот проблем с инсталирането на KB4054517, като те получават типова грешка за невъзможност за инсталация.

Различни потребители получават грешка с код 0x80070643, като рестарт или преминаване през инструмента за проблеми на Windows не оправят положението. Засега не е ясна причината за този проблем, а от Майкрософт още не са излезли със становище по случая.

В същото време други потребители съобщават, че останалите ъпдейти от Patch Tuesday, включително и този за Adobe Flash Player, се инсталират безпроблемно.

Кумулативният ъпдейт KB4054517 е с насоченост предимно по сигурността и запушва различни уязвимости при Windows Server, интернет браузъра Edge и Microsoft Scripting Engine. Има различни подобрения, включително и актуализации за Internet Explorer, където бутонът за преминаване към Edge е направен по-видим, поправки за Windows Defender Device Guard и Application Control, които блокираха някои приложения, както и някои Bluetooth устройства, поправяне на проблем при VMM (System Center Virtual Machine Manager), при който потребителите не можеха да копират или клонират виртуална машина и пр.

Ъпдейтът KB4054517 също така променя и версията на Windows 10 Fall Cratros Update, която вече става 16299.125.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams