Потребител съди Майкрософт за $600 млн. поради нежелан ъпгрейд към Windows 10

0
29
Потребител съди Майкрософт за $600 млн. поради нежелан ъпгрейд към Windows 10

Насилствените ъпгрейди към Windows 10 продължават да носят неприятности на Майкрософт и обещанието, че повече няма да правят така поне във Финландия, едва ли скоро ще ги избави от тях.

Подобен насилствен ъпгрейд е получил и Windows 7 потребителят Франк Дикман, жител на град Албукерке в Мексико. Той завежда иск срещу Майкрософт и изпълнителния директор Сатя Надела, от който се разбира, че след ъпгрейда към Windows 10 неговият лаптоп Asus 54L е станал неизползваем.

Дикман предявява искане за $600 милиона или да му бъде дадена възможност да даунгрейдне до Windows 7, като му бъде осигурено копие, което да свали, както и активационен код, който от Майкрософт трябва да му предоставят. Ако от компанията не изпълнят условията в 30-дневен срок, спорът ще бъде пренасочен към съда.

Голямата сума пари, които изисква Франк Дикман са за нанесени щети, които едва ли ще му бъдат изплатени, защото това ще се превърне в прецедент и е твърде вероятно да се надигне вълна от подобни съдебни искове. Въпреки това от Майкрософт ще трябва да платят някаква сума, както това се случи преди около година и половина с Тери Голдщайн от Калифорния, която получи $10 000 обезщетение за това, че на нейния компютър е бил инсталиран Windows 10 без нейното знание.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Windows 10 блокира Zero-Day заплахи дори и без специални кръпки за тях
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments